Van Wijk Fruit

Over Van Wijk Fruit

Lid geworden in december 2019

OVER VAN WIJK FRUIT

Net buiten het dorpje ’t Goy bevindt zich het moderne fruitteeltbedrijf van de familie Van Wijk. Hier telen wij, Anton, samen met zoons Nico en Wilbert, appels en peren volgens de richtlijnen van Planet Proof.
Bij de teelt van peren zijn de Conference en 5 ha Sweet Sensation de hoofdrassen, en de appelrassen die worden geteeld zijn Elstar, Jonagold, Delcorf en de persoonlijke favoriet: Wellant.
Wij werken al jaren met geïntegreerde gewasbescherming, waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met de belasting van het milieu en de mens.

Wij zijn aangesloten bij coöperatie the Greenery waardoor een groot deel van ons fruit in de richting van de Nederlandse supermarkten gaat.
Naast de teelt is Van Wijk Fruit ook gespecialiseerd in de koeling en het verpakken van fruit en vervult het hier een regiofunctie, aangezien veel telers uit de buurt gebruik maken van deze faciliteiten. Ons bedrijf is één van de weinigen waar productie, koeling (bewaren) én verpakken onder één dak worden uitgevoerd, en daar zijn we best trots op.Ruim 4 miljoen kg fruit kunnen we jaarlijks opslaan, waarbij het verlies in kwaliteit tot een minimum wordt beperkt. Ons pakstation is al jaren BRC-gecertificeerd, wat betekent dat kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan.
Onlangs hebben wij onze sorteermachine uitgebreid met moderne cameratechnieken en een voorsortering via waterkanalen, waar het product zonder handenarbeid verpakt kan worden. Hiermee kunnen we een uniforme kwaliteit kunnen garanderen. Met al onze activiteiten gebeuren alle handelingen op één bedrijf, van teelt tot eindlevering aan onze klanten. Hiermee willen we de keten zo kort mogelijk houden. Meer informatie is te zien op onze website.

We doen mee met Kromme Rijn Boert en Teelt bewust, omdat we het leuk en belangrijk vinden dat mensen weten waar hun gezonde fruit vandaan komt!

 

Bijzonderheden

Wij werken al jaren met geïntegreerde gewasbescherming, waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met de belasting van het milieu, de mens en de nuttige organismen. Hierin hebben wij een speciale aandacht voor de leefomgeving van de bijen en doen mee met een landelijk project, genaamd “bee deals”. Op hun website kun je hier meer over lezen.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit