Melkveebedrijf van Eck

Over Melkveebedrijf van Eck

Lid geworden in maart 2020

OVER MELKVEEBEDRIJF van Eck

Wij zijn familie van Eck. Met maar liefst drie gezinnen wonen, werken én leven wij van ons melkveebedrijf in Werkhoven. We hebben een groot bedrijf, met bijna 400 koeien, maar doordat we met genoeg mensen zijn, kunnen we het werk goed verdelen.

De koeien op ons bedrijf verblijven in een ruime, comfortabele stal. Ze hebben ruime ligbedden, allemaal een eigen vreetplek en borstels om hun vacht aan te borstelen. De koeien die een kalf moeten krijgen, verblijven de laatste weken in een strohok, waar ook het kalfje geboren wordt. Ook de eerste dagen na het afkalven, blijven de koeien in het strohok.

De kalveren gaan met drie maanden naar een ander bedrijf, waar ze opgroeien totdat ze oud genoeg zijn om bij ons terug te komen, en als melkkoe aan de slag te gaan.

Ook via (vrijwillig) werk buiten de deur, komen we met regelmaat in contact met mensen die weinig kennis hebben van het boerenleven. Het is leuk om met die mensen in gesprek te gaan en iets te vertellen over ons bedrijf.

Een goede verbinding tussen boer en burger is hard nodig, en vinden we belangrijk. Daarom doen wij mee met Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust!

Bijzonderheden

Hobbymatig houden we een paar schapen, die in het voorjaar lammetjes krijgen. In die periode ontvangen ook schoolklassen die de lammetjes willen zien, en die dan gelijk een kijkje kunnen nemen op de boerderij.

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit