Melkveebedrijf Fam. Doornenbal

Over Melkveebedrijf Fam. Doornenbal

Lid geworden in december 2019

Wij (Jan en Liesbeth) wonen met onze twee kinderen (Diko en Gijs) in Doorn. We melken ongeveer 90 koeien en hebben ca. 50 stuks jongvee.
In 1996 zijn we getrouwd en in Leersum gaan wonen. In 1998 zijn we naar Doorn verhuisd en hebben daar het ouderlijk bedrijf van Jan verder voortgezet. De boerderij is rond 1900 gebouwd en werd ook wel “De Geer” genoemd. Dit omdat het land, dat om de boerderij ligt, richting de Gooyerdijk in een geer loopt.
Per melkbeurt kunnen er 20 koeien (10 aan iedere zijde van de melkput) worden gemolken. De melk leveren we aan melkfabriek DOC in Hoogeveen. Per 1 januari 2019 gaan we aan “de Graafstroom” in Bleskensgraaf leveren omdat deze melkfabriek beter aansluit bij onze visie over streekproducten. “De Graafstroom” heeft namelijk ook streekproducten. Dit spreekt ons erg aan.
We hebben 47 ha grond in gebruik, waarvan 7 ha maisland. In de zomer lopen de melkkoeien altijd buiten. Als het buiten te warm is, dan komen ze graag naar binnen om onder de ventilatoren te gaan staan voor een stukje verkoeling. Op onze Facebookpagina kun je van alles lezen en zien over ons bedrijf.

Bijzonderheden

Graag leiden we schoolklassen en andere geïnteresseerden rond om te vertellen en alles te laten zien hoe het er bij ons op het bedrijf aan toe gaat. We vinden het belangrijk dat mensen kunnen zien waar melk vandaan komt en wat er van gemaakt wordt. Daarom geven we af en toe rondleidingen, die gecombineerd kunnen worden met een rondleiding bij kaasmakerij Huig van de Graaf. Daar kan iedereen met eigen ogen de weg “van melk tot kaas” aanschouwen. Wil je meer over de activiteiten van Huig en Martje weten? Kijk dan op hun Facebookpagina.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit