Melkgeitenhouderij Zuylestein

Over Melkgeitenhouderij Zuylestein

Lid geworden in december 2019

Wij zijn Saskia, Levi en Lisette de Lange en wij houden geiten middenin Landgoed Zuylestein tussen de dorpen Amerongen en Leersum. Ons bedrijf is bekend onder de naam ‘Melkgeitenhouderij Zuylestein’.
Vanaf de jaren ’60 is onze familie, voorheen met koeien, al actief op deze locatie. Saskia is in de jaren ’80 verhuisd naar Boerderij Zuylestein en getrouwd met Henk, die destijds het melkveebedrijf van zijn vader en moeder had overgenomen. Saskia en Henk hebben 3 kinderen; Levi, Thom en Job. Door omstandigheden heeft het bedrijf een tijd op een laag pitje gestaan. Samen met Levi en Lisette heeft Saskia een doorstart gemaakt met het boerenbedrijf op deze mooie locatie. Met de doorstart zijn in 2016 geitenlammetjes op het bedrijf gekomen die we met elkaar opgefokt hebben tot de huidige koppel geiten die wij momenteel melken.

Wij hebben een biologische geitenhouderij met 400 melkgeiten en 100 opfokdieren voor de productie van geitenmelk en bokkenvlees. Ons bedrijf is biologisch, dit betekend dat onze geiten uitsluitend biologisch voer krijgen. Daarnaast hebben de dieren meer ruimte en moeten verplicht naar buiten kunnen. De hoeveelheid krachtvoer, die de dieren krijgen is beperkt. Wij gebruiken geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen.
In 2021 wordt gestart met de bouw van een nieuwe moderne stal die aan de nieuwste eisen  voldoet. Dan kunnen wij uitgroeien tot een volwaardig familiebedrijf met 800 melkgeiten en 150 opfokdieren. Met de bouw van de nieuwe stal houden wij rekening dat onze geiten natuurlijk gedrag kunnen vertonen, en dat ligt de focus op hoge welzijnseisen voor de dieren. Ook zullen, met de nieuwbouw, zonnepanelen geplaatst worden waardoor wij onze eigen energievoorziening creëren.  

Waarom deelnemer:
Wij doen mee aan Kromme Rijnstreek Boert en Teelt Bewust, omdat wij graag kenbaarheid willen geven aan ons mooie familiebedrijf. Geiten zijn in opkomst en de geitensector ligt onder een vergrootglas. Wij gaan de uitdaging aan om geïnteresseerd publiek met trots te laten zien hoe wij werken en waar wij voor staan.

Bijzonderheden

U kunt bij ons terecht voor verkoop van bokkenvlees en voor diverse soorten geitenkaas gemaakt van onze eigen geitenmelk. Via onze website www.melkgeitenhouderijzuylestein.nl kunt u een bestelformulier invullen. 

Altijd al willen weten hoe een biologisch geitenbedrijf eruit ziet en wat voor werkzaamheden hier allemaal verricht worden? U kunt bij ons terecht voor een rondleiding over het bedrijf. Na afloop is het mogelijk om een stukje van onze geitenkaas te proeven. Mail voor meer informatie naar info@melkgeitenhouderijzuylestein.nl

Wij hopen u graag te zien!

 

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit