Melkgeitenhouderij Zuylestein

Over Melkgeitenhouderij Zuylestein

Ons bedrijf ligt op een schitterende plek, middenin Landgoed Zuylestein tussen Amerongen en Leersum, vandaar ook onze naam ‘Melkgeitenhouderij Zuylestein’.
Vanaf de jaren ’60 is onze familie al actief op deze locatie, voorheen met melkkoeien. Het bedrijf wordt gerund door 4 personen. Saskia is in de jaren ’80 verhuisd naar boerderij Zuylestein en getrouwd met Henk, die destijds het melkveebedrijf van zijn vader en moeder hebben overgenomen. Saskia en Henk hebben 3 kinderen. Levi, Thom en Job. Een tijd heeft het bedrijf, door omstandigheden, op een laag pitje gestaan. Ook Saskia zag de noodzaak om het bedrijf nieuw leven in te blazen. Samen met Levi, Lisette en Thom zijn plannen gemaakt voor de doorstart van het boerenbedrijf op deze mooie locatie, wat geresulteerd heeft in een mooie samenwerking (maatschap) en doorstart met geiten in 2016.
Wij zijn een biologische geitenhouderij met 400 melkgeiten en 50-100 opfokdieren voor de productie van biologische geitenmelk.
Wij streven ernaar om te groeien tot een volwaardig familiebedrijf met 800 melkgeiten en 150 opfokdieren, een gezonde leefomgeving voor mens en dier en het leveren van een hoog kwaliteitsproduct, middels het optimaal onderhouden en benutten van onze grond rondom de boerderij.

Wij doen mee aan het project, omdat wij graag kenbaarheid willen geven aan ons mooie familiebedrijf. Geiten zijn in opkomst en de geitensector ligt onder een vergrootglas. Wij gaan de uitdaging aan om geïnteresseerd publiek met trots te laten zien hoe wij werken en waar wij voor staan.

Bijzonderheden

We zijn een erkend leerbedrijf. Studenten, die meer over de geitenhouderij willen leren, kunnen bij ons terecht. Ons bedrijf is biologisch, dit betekent dat onze geiten biologisch voer krijgen.Daarnaast hebben de dieren meer ruimte en moeten verplicht naar buiten. De hoeveelheid krachtvoer, die de dieren krijgen is beperkt. We gebruiken geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen. Op onze website  gaan wij hier ook kort op in.

 

Maatschappij
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Mest
Beeldkwaliteit