Landbouwbedrijf van der Horst

Over Landbouwbedrijf van der Horst

Lid geworden in december 2019

Over Landbouwbedrijf van der Horst

Landbouwbedrijf WJJ van der Horst is gevestigd aan de Kromme Rijn, achter in de Ossenwaard in Cothen.
Hier worden onze ruim 250 melkkoeien en 160 stuks jongvee vertroeteld door een enthousiast team koeienliefhebbers. Medewerker Freek, opa Ko en ook helpen Ties (12) en William (9) hun vader Willem op de boerderij.
Leuk om te weten: Op onze boerderij brengen jaarlijks vele tientallen boerenzwaluwen en huiszwaluwen hun jongen groot, het is dan ook een vrolijk gekwetter, bovendien is het een super goede natuurlijke bestrijding van vliegjes en muggen. Ook een paartje ransuilen en een paartje steenuilen brengen jaarlijks hun jongen groot.
In de stallen is veel ruimte, licht en frisse lucht.
De stal is officieel goedgekeurd voor de “Maatlat Duurzame Veehouderij”, een erkenning voor zeer goede dierwelzijn, milieuzorg en duurzaamheid.
De koeien kunnen zich vrij bewegen en onbeperkt te goed doen aan een mengsel van gras en snijmais. Ze liggen op zeer comfortabele koematrassen. De koeien kunnen zichzelf borstelen en wanneer ze gemolken willen worden kan dit in een van de melkrobots. De koeien geven ons melk, waarvan in onze zuivelfabriek heerlijke “De Graafstroom” kaas wordt gemaakt. Kijk eens op de website van De Graafstroom.
Naast de verzorging van de koeien, dragen we ook bij aan het onderhoud van het landschap. We beheren het gebruikelijke mais- en grasland en ook twee natuurgebiedjes langs de Kromme Rijn, een aantal van onze koeien grazen daar het jaar rond.
Wil je van ons landschap genieten, wandel dan eens over het Ossenwaardpad, onderdeel van het Kromme Rijn pad tussen Cothen en Werkhoven!!
Op Facebook kun je van alles lezen over ons bedrijf.

Bijzonderheden

Samen met 8 boeren willen we mest bewerken zodat hier groen gas uit geproduceerd kan worden. Op onze website kun je van alles lezen over dit initiatief.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Mest
Beeldkwaliteit