Fruitteeltbedrijf Theo, Martine en Erik Vernooy

Over Fruitteeltbedrijf Theo, Martine en Erik Vernooy

Lid geworden in december 2019

Aan de zuid-oost kant van Utrecht, midden in de Kromme Rijnstreek, vindt u aan de Groenewoudseweg 18 in Cothen ons fruitteeltbedrijf.
Generaties lang wordt er op deze plek fruit geteeld. Naast de appel- en perenteelt staat de kersenteelt centraal op ons bedrijf. Theo, zijn vrouw Martine en hun zoon Erik zijn de drijvende krachten achter dit échte familiebedrijf, waarbij zij gedurende het hele jaar samen met hun personeel en seizoen werkers volop hulp krijgen.
De Kromme Rijnstreek is van oorsprong een kersenstreek. Vroeger waren hier vele hoogstamboomgaarden, maar naarmate de jaren verstreken, verdwenen er steeds meer boomgaarden. Jammer, want juist de kersenteelt kent zoveel traditie. Mede daarom, en omdat de kers nu eenmaal een prachtige vrucht is, zijn wij de kersenteelt altijd trouw gebleven en proberen deze weer opnieuw op de kaart te zetten. We maken daarbij gebruik van nieuwe innovaties zonder daarbij de eeuwenoude traditie uit het oog te verliezen. Daarnaast vinden we het belangrijk om de consument kennis te laten maken met de kersenteelt en de rijke traditie die daarbij hoort.

Wij doen mee aan Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust omdat:
de visie van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust aansluit bij onze bedrijfsvoering. Wij willen graag zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de fruitteelt en de kersenteelt in het bijzonder. In 2010 ontvingen wij de Tuinbouwondernemersprijs en dat was voor ons een aanmoediging om de weg die we waren ingeslagen voort te zetten. Alle daaruit voortvloeiende initiatieven op ons bedrijf zijn gebaseerd op maatschappelijk verantwoord ondernemen en onze passie en kennis van de teelt, en de rijke traditie die daarbij hoort. Daarom nodigen wij iedereen van harte uit om op ons bedrijf te komen kijken.

Bijzonderheden

We voeren een eigen label met zelfgemaakte kersenproducten onder de naam ” Kromme Rijnse Kersen”, telen inmiddels zo’n 45 kersenrassen, hebben een Landwinkel met Schenkerij “De Kersenhut” geopend.
Altijd in het laatste weekend van juni organiseren wij het jaarlijkse Kersenfestival Cothen, inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement. Tevens vindt u op ons bedrijf het enige échte Kersenmuseum van Nederland, dat maakt de beleving van de Kersenteelt compleet.
Neem een kijkje op onze website.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit