Fruitbedrijf Merkens

Over Fruitbedrijf Merkens

Lid geworden in december 2019

OVER FRUITBEDRIJF MERKENS

Ik ben Jacco Merkens. Samen met mijn gezin woon en werk ik op ons bedrijf. Ons bedrijf in Werkhoven is een echt familiebedrijf.  Tientallen jaren geleden hadden we nog enkel met koeien, schapen en varkens. Later kwamen er fruitbomen bij en inmiddels is het een groot gemengd bedrijf. “Mijn broer doet de varkens. Daar heb ik niets mee. Ik ben gek op fruit. Appels en peren”. Met nu de sensatie: de Redlove appel. De Redlove vind ik een super mooi product, omdat deze erg gezond is en een zeer sprekende uitstraling heeft. Daarbij is de Redlove ook een enorme uitdaging binnen de (Nederlandse) fruitteelt. Ik wil de Redlove graag met iedereen delen. De enorme uitstraling en het grote aantal antioxidanten zal ook u aanspreken.

Op dit moment telen we het fruit deels op biologische wijze, maar we zijn druk bezig om al ons fruit op biologische wijze te telen. Deze omschakeling is een langdurig en kostbaar traject, die maar liefst drie jaar duurt! Medio 2020 hopen we volledig biologisch fruit te telen.

Op verschillende wijzen passen we natuur in onze bedrijfsvoering; zo staan er bijenvolken tussen de fruitbomen, hebben we een nestkast voor de torenvalk en hebben we enkele hectares grond ingezaaid met bloemenmengsels.

Naast het omschakelen naar een volledig biologische teelt, zijn we ook bezig met een proef met walnootbomen. Vijf verschillende rassen hebben we geplant, en we zijn benieuwd wat dit ons gaat brengen.

We doen mee met Krommerijn Boert en Teelt bewust, omdat we graag verbinding zoeken met de maatschappij, onze klanten, zodat ze weten waar hun gezonde stukje fruit vandaan komt!

Bijzonderheden

Van de Redlove appelen worden verschillende producten gemaakt zoals Redlove moes en Redlove cider. Wil je meer lezen over de “Rode Liefde”? kijk dan hier.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit