FAMILIE VAN DER GRIFT

Over FAMILIE VAN DER GRIFT

Lid geworden in december 2019

Aan de rand van Zeist, op de rivierklei van de Kromme Rijn, groeien de overheerlijke appels en peren van fruitteler Jan van der Grift en zijn vrouw Marry. Het hele jaar door geeft Jan met passie aandacht aan de fruitbomen, om zo elk najaar de beste en smaakvolste appels en peren te kunnen oogsten.

In de boomgaard van 11 hectare worden op milieuvriendelijke wijze appels geteeld. Bij de teelt ligt Jans focus op smaak. Het geteelde fruit wordt op het bedrijf opgeslagen en gekoeld met propaangas, wat beter is voor mens en aarde. Een derde van de boomgaard bestaat uit perenbomen, voornamelijk Conference en Gieser Wildeman stoofperen. Bij de appels is Elstar het hoofdras, met daarnaast Jonagold, Golden Delicious, Cox’s, Goudreinette en Delcorf. Uitzonderlijk exclusief is het ras Redlove, met rood vruchtvlees.

Iedere zaterdag wordt een deel van de fruitoogst rechtstreeks aan u verkocht in Jan’s fruitschuur aan de Tiendweg 38 in Zeist.

Ook doordeweeks kunt u terecht bij Jan’s fruitschuur! Jan’s fruitkar staat maandag tot en met zaterdag aan de weg op de kruising van de Tiendweg en Bunsinglaan in Zeist. Hier vindt je twee- en vijf kilo zakjes appels en peren! Makkelijk mee te nemen tijdens een fietstocht door de prachtige omgeving, of onderweg van werk naar huis.

Wij houden u op de hoogte op Facebook  en op onze website

Bijzonderheden

Deelname aan Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust vinden wij belangrijk. Wij willen graag de mensen die ons producten eten laten zien hoe ons product wordt geteeld en wordt behandeld.  Gezondheid, lokaal, milieubewust en duurzaamheid staan bij ons hoog. En natuurlijk willen we ook laten zien dat ons mooie product een Natuurproduct is waarbij ieder exemplaar ook weer uniek is!

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Natuur
Beeldkwaliteit