Boerderij Nieuw Bureveld

Over Boerderij Nieuw Bureveld

Lid geworden in december 2019

OVER BOERDERIJ NIEUW BUREVELD

Wij zijn Dirk-Jan en Martine, samen met ons gezin wonen en werken wij op boerderij Nieuw Bureveld. Ons bedrijf ligt tussen De Bilt en De uithof Utrecht. Boerderij Nieuw Bureveld is een multifuctioneel bedrijf met koeien voor het vlees, zorgboerderij, educatie en diverse activiteiten. Op ons bedrijf hebben we een boerderijwinkel, Landwinkel De Hooierij, in een verbouwde hooiberg op het erf.We verkopen het vlees van de koeien van onze eigen boerderij direct in deze winkel. Verder een uitgebreid assortiment lokale producten, zuivel, kaas, eieren en groenten. Kijk op onze website (www.dehooierij.nl) voor de actuele informatie of volg ons op facebook of instagram.Op de boerderij zijn rond de 70 koeien en kalfjes van het soort Belgisch-witblauw en Brandrood. De kalfjes worden op deze boerderij geboren, groeien op en krijgen zelf een kalfje. Daarna gaat de koe naar de slacht en wordt het vlees te koop aangeboden in de landwinkel. Ons vlees wordt lokaal geproduceerd én afgezet.Op de daken van de stal liggen 400 zonnepanelen, waarmee we onze eigen energie opwekken én energie opwekken voor een aantal huishoudens uit onze gemeente. Wij doen mee aan Kromme Rijn boert en teelt bewust, omdat wij trots zijn op ons bedrijf en dit graag met geïnteresseerd publiek willen delen.Deze boerderij is de hekkensluiter van het Kromme Rijngebied waarbij wij boeren voor de bewuste markt.

De landwinkel heeft verder een uitgebreid assortiment lokale producten, zuivel, kaas, eieren en groenten. Kijk op onze website voor de actuele informatie of volg ons op facebook of instagram.

Bijzonderheden

Wij doen mee aan Kromme Rijn boert en teelt bewust, omdat wij trots zijn op ons bedrijf en dit graag met geïnteresseerd publiek willen delen.
Deze boerderij is de hekkensluiter van het Kromme Rijn gebied waarbij wij boeren voor de bewuste markt.

Vijf dagen in de week combineren we de werkzaamheden met de zorgboerderij. Onze hulpboeren verzorgen samen met de boer de dieren, het erf en het land. Op het erf vindt u ook een tuinderij. De groente wordt verkocht in de winkel en via pakketten. Meerdere malen per jaar organiseren wij activiteiten waar we u van harte voor uitnodigen.

Lees hieronder hoe dit bedrijf zich inzet op verschillende thema's

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Natuur
Beeldkwaliteit