Boerderij Leuterveld

Over Boerderij Leuterveld

Wij (Jan-Henk en Wilma) wonen met onze 2 kinderen op de prachtige boerderij Leuterveld aan de Rijndijk bij Duurstede.

We melken ongeveer 65 koeien en hebben ca. 60 stuks jongvee.

In 1980 is de moeder van Jan Henk gestart met een bed & breakfast. In 1995 heeft Wilma het bed & breakfaststokje overgenomen van haar schoonmoeder. In datzelfde jaar kwam er via het VVV in Wijk bij Duurstede af en toe een vraag of we iets “geks” op de boerderij zouden willen organiseren. En dat was het begin van de organisatie van personeelsfeesten en bezoeken van basisscholen. Deze nevenactiviteiten hebben zich in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid. In 2003 werd gestart met recreatie op de boerderij. Kaasdragen, kunst-koemelken, overall-hangen, skelter racen, strobalen opstapelen, ski-lat estefatte, boerengolf: je kunt voor al deze en meer activiteiten terecht bij ons. Neem gerust eens een kijkje op onze website.
Met regelmaat doen we mee aan de Campina Open Boerderij-dagen. Op dergelijke dagen komen er tussen de 1500 en 3000 mensen op ons bedrijf kijken. Naast een filmpje in de stal, hebben we ook een filmpje van ons bedrijf vanuit de lucht gezien.

Bijzonderheden

We zijn deelnemer geworden van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust omdat we het erg belangrijk vinden dat de agrarische sector meer gepromoot wordt en zo in een positiever daglicht gesteld wordt. We zijn deelnemer van Boerderij in de Kijker. Aan leerlingen van de lagere scholen uit de provincie laten we alle facetten zien van ons bedrijf.

Maatschappij
Milieu
Energie
Welzijn
Diergezondheid
Mest
Beeldkwaliteit