ActiviteitenBoeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij
29-06-2019
In het weekeinde van 28, 29 en 30 juni organiseert Boert Bewust een landelijk evenement met als titel “De Boeren Beleving; ervaar het selfie! In alle Boert Bewust-streken worden activiteiten georganiseerd. 

Vanuit Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust stellen Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij in de Bilt) en Eveline Westeneng (Plattelandwinkel De Achterdijk in Bunnik) tijdens de "Boeren Beleving" de deuren van hun bedrijf open en organiseren ze diverse activiteiten.

Op de website van Boert Bewust kun je zien welke activiteiten in de andere streken worden georganiseerd. 

Zaterdag 29 juni kun je terecht bij Martine Wismeijer (landwinkel de Hooierij, Universiteitsweg 1 in de Bilt). 
Een prima locatie om je geest te laten dwalen en even te "ont-stressen". Op het bedrijf van Martine worden verschillende workshops georganiseerd én kun je genieten van een heerlijke (streekeigen) lunch.  Het geheime ingrediënt is ... het verhaal van de boerin!
Martine wil graag laten zien waar het voedsel vandaan komt en hoe ze daar met veel zorg aan werken. Het is mooi om hierover met mensen in gesprek te komen. Ze vindt het leuk om vragen te krijgen van mensen en wil graag laten zien hoe het op hun erf gaat. 

Er zijn diverse workshops t.w.:
9.15 uur - 10.15 uur yoga op de tuinderij 
Achter op de tuin tussen het groen met uitzicht op de schattige varkentjes en de altijd relaxte koeien. Begin je dag met een heerlijk Slow Flow Yoga workshop met veel aandacht voor ademhaling en ontspanning. Deze workshop is voor iedereen toegankelijk (ook al heb je géén of weinig ervaring met yoga).
De yoga-workshop wordt gegeven door Yoga Maszena.
Kosten: € 12,50 p.p.

10.15  uur Koffie/thee met wat lekkers

11.00 uur - 12.00 uur Etsen op de Tuinderij
We maken een rondwandeling door de tuin en kijken naar alles wat groeit en bloeit. We kijken met aandacht naar bladvorm en bloem. Hierna ga je zelf aan de slag. Schetsen maken op de tuin en leer hoe je essentie en vorm van het blad op papier krijgt. De mooiste schets zet je om op een etsplaat. Die wordt ter plekke gedrukt. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een mooie herinnering en een eigen ets. 
Laat je creatieve geest wakker worden!
(Voor deze workshop hoef je jezelf helemaal geen tekentalent te vinden, maar is juist bedoeld om iedereen te laten zien wat hij/zij kan creëren op papier). 
De ets-workshop wordt gegeven door Joke de Jong.
Kosten: € 20,00 p.p.

12.00 uur - 13.30 uur Lunch op de Boerderij
Een heerlijk boeren-lunch in het groen. Met verse producten van het eigen erf en uit de streek. Lekker vers brood met vleeswaren en hollandse boerenkazen. Verse soep, hartig gerechtje, zoete verwennerij en we sluiten natuurlijk af met een "toetje". Daarbij wordt koffie/thee, melk en sapjes geschonken. 
Kosten: € 20,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar betalen € 7,50)

13.30 uur - 15.30 uur Workshop Vilten
Met de oeroude techniek van het natvilten kun je wol vervilten met behulp van water, zeep en beweging. Je kunt er mooie dingen van maken. Tijdens de workshop maken we een vilten jasje voor een vaas. Aan het einde van de workshop kun je een veldboeket plukken voor de inhoud van de vaas en ga je naar huis met een prachtig cadeau voor jezelf.
Deze workshop wordt gegeven door Marjo Lelie
Kosten: € 45,00 p.p. (inclusief vaas en bloemen).


Wil je één of meerdere workshops en/of de boeren-lunch bijwonen? Geef je op via landwinkel@dehooierij.nl en geef daarbij aan voor welke workshop(s) je interesse hebt, en of je deel wilt nemen aan de boeren-lunch.
Je krijgt van Martine Wismeijer een bevestingsmail toegestuurd, waarin ook staat vermeld op welke manier je de bijdrage voor de workshop(s) en/of lunch kunt overmaken. 

Voor de kinderen is er een speurtocht en een selfiewedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Wil je meer weten over landwinkel de Hooierij en de activiteiten die daar georganiseerd worden? kijk dan op de website van dit bedrijf.
Uitreiking 1e kistje appels aan burgemeester Isabella
24-08-2019
Het fruitplukseizoen gaat van start! 1e kistje appels wordt 24 augustus uitgereikt aan burgemeester Isabella.
Uitreiking 1e kistje appels aan burgemeester Isabella
Kersenplukdagen
06-07-2019
Het kersenseizoen is in volle gang!
En kersen zijn natuurlijk het allerlekkerst als je ze zelf plukt.
Op zaterdag 6, 13 en 20 juli kun je hiervoor terecht bij Landwinkel Nieuw Slagmaat in Bunnik

Kersenplukdagen
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
28-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Kom dan naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »