ActiviteitenOpen boerderijen-dag KBTB
Open boerderijen-dag KBTB
30-05-2019
Het leukste uitje op Hemelvaartsdag! Lekker rondwandelen op de boerderij, tussen de koeien en fruitbomen. Verschillende deelnemers van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust stellen op 30 mei hun bedrijven van 10.00 - 16.00 uur open voor het publiek.
Op dit kaartje kun je zien welke bedrijven meedoen. 


Wil je het gebied op de fiets verkennen?

We hebben een aantal interessante fietsroutes voor je gemaakt:

 
16,44 km Rondje 't Goy, Cothen, Schalkwijk


18,57 km Rondje Leersum, Amerongen, Wijk bij Duurstede


12,07 km Verbinding 't Goy - Amerongen


63,98 km Rondje Kromme Rijn gebied (alle deelnemende boerderijen)


74,92 km Rondje Kromme Rijn gebied (alle deelnemende boerderijen, via LF-routes)Deze routes kun je ook op de fietsrouteplanner app bekijken. Gebruik onderstaande code bij het inloggen (token )
2SAR-LHSE (en dan naar "mijn routes")
DEELNEMENDE BOERDERIJEN
1. Biologische Melkgeitenhouderij Zuylestein, Rijksstraatweg 1, 3956CH Leersum
Ons bedrijf ligt op een schitterende plek, middenin Landgoed Zuylestein tussen Amerongen en Leersum. In 2016 hebben wij de overstap naar geiten gemaakt. Benieuwd waarom wij deze keuze hebben gemaakt? Wij nemen u graag mee tijdens een rondleiding over onze boerderij.

2. Melkveebedrijf familie Lekkerkerker, Lekdijk 13, 3958 NE Amerongen
We willen u welkom heten op boerderij Borreveld, waar we u graag iets over de geschiedenis van de boerderij willen vertellen en een rondleiding willen geven langs de dieren. Wat deze boerderij bijzonder maakt, is dat dieren ook worden ingezet voor therapie aan kinderen en jongeren. Hopelijk tot ziens!

3. Melkveebedrijf de Nacht, Nachtdijk 4, 3945 PK Cothen
Wij zijn een familiebedrijf met melkkoeien, jongvee en ongeveer 20 schapen met lammeren. Onze melk wordt zo energieneutraal mogelijk geproduceerd. Hoe wij boeren kunt u op Hemelvaartsdag komen bekijken. U kunt hier proeven wat er van onze melk wordt gemaakt. Daarnaast is er voor de kinderen een leuke attractie.

4. Fruitteeltbedrijf familie Uijttewaal, Kapelleweg 20, 3997 MP, ’t Goy
Kent u het kraampje aan de Kapelleweg? De familie Uijttewaal verkoopt hier het heerlijkste fruit (en eieren) aan voorbijgangers. Op Hemelvaartsdag neemt Cornelis de bezoekers graag mee de boomgaard in om ze alles te vertellen over de groei & bloei van de fruitbomen op zijn percelen.

5. Melkveebedrijf, Bioboerderij Miltenburg, Overeind 33, 3998JB Schalkwijk
Een modern biologische melkveebedrijf. Vanaf de zolder boven de melkrobots heeft u een mooi overzicht over de stal. Ook kunt u zien hoe de koeien zelf bepalen of ze binnen blijven of naar buiten gaan. Er is lekkere biologische kaas te koop en er wordt van alles verteld over het bedrijf en de dieren.

6. Fruitbedrijf Van Wijk Fruit, Beusichemseweg 134a, 3997 ML ’t Goy
Enig idee wat zo'n appel allemaal al heeft meegemaakt voordat ze in de winkel liggen? Bij Van Wijk Fruit weten ze er echt alles van! En op Hemelvaartsdag willen ze u er graag meer over vertellen en laten zien wat daar allemaal bij komt kijken.

7. Melkveebedrijf, Hofstede Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 18, 3981 HH Bunnik
Op Hemelvaartsdag stelt de familie van Dijk het erf open voor bezoekers. Kees van Dijk is een trotse veehouder én fruitteler en wil daar de burgers graag wat meer over vertellen. Zonder toeters en bellen maar gewoon zoals het is. Kom meer te weten over dit bedrijf op deze unieke plek langs de Kromme Rijn.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
28-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Kom dan naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
30-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Wil je ze zelf ook plukken of genieten van zelfgebakken pannenkoeken?  Kom naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op zondag 30 juni.
Vergeet vooral je fototoestel niet, want de hoogstamboomgaard met mooie rode kersen is natuurlijk een unieke locatie voor het maken van mooie foto's.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij
29-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar je voedsel vandaan komt? En wil je dit ook proeven? Of wil je een gezellige dag vol creativiteit, activiteit.... in de natuur, tussen de dieren? Kom naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij (De Bilt) op zaterdag 29 juni.
Een prima locatie om je geest te laten dwalen en even te "ont-stressen". 
Op dit bedrijf vinden van 9.15 tot 15.30 uur verschillende workshops én een heerlijke boeren-lunch plaats.


We laten graag zien waar voedsel vandaan komt en hoe wij daar met veel zorg aan werken. Het is mooi om hierover met mensen in gesprek te komen.

We vinden het leuk om vragen te krijgen van mensen en laten graag zien hoe het op ons erf gaat.

Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »