ActiviteitenOpen boerderijen-dag KBTB
Open boerderijen-dag KBTB
30-05-2019
Het leukste uitje op Hemelvaartsdag! Lekker rondwandelen op de boerderij, tussen de koeien en fruitbomen. Verschillende deelnemers van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust stellen op 30 mei hun bedrijven van 10.00 - 16.00 uur open voor het publiek.
Op dit kaartje kun je zien welke bedrijven meedoen. 


Wil je het gebied op de fiets verkennen?

We hebben een aantal interessante fietsroutes voor je gemaakt:

 
16,44 km Rondje 't Goy, Cothen, Schalkwijk


18,57 km Rondje Leersum, Amerongen, Wijk bij Duurstede


12,07 km Verbinding 't Goy - Amerongen


63,98 km Rondje Kromme Rijn gebied (alle deelnemende boerderijen)


74,92 km Rondje Kromme Rijn gebied (alle deelnemende boerderijen, via LF-routes)Deze routes kun je ook op de fietsrouteplanner app bekijken. Gebruik onderstaande code bij het inloggen (token )
2SAR-LHSE (en dan naar "mijn routes")
DEELNEMENDE BOERDERIJEN
1. Biologische Melkgeitenhouderij Zuylestein, Rijksstraatweg 1, 3956CH Leersum
Ons bedrijf ligt op een schitterende plek, middenin Landgoed Zuylestein tussen Amerongen en Leersum. In 2016 hebben wij de overstap naar geiten gemaakt. Benieuwd waarom wij deze keuze hebben gemaakt? Wij nemen u graag mee tijdens een rondleiding over onze boerderij.

2. Melkveebedrijf familie Lekkerkerker, Lekdijk 13, 3958 NE Amerongen
We willen u welkom heten op boerderij Borreveld, waar we u graag iets over de geschiedenis van de boerderij willen vertellen en een rondleiding willen geven langs de dieren. Wat deze boerderij bijzonder maakt, is dat dieren ook worden ingezet voor therapie aan kinderen en jongeren. Hopelijk tot ziens!

3. Melkveebedrijf de Nacht, Nachtdijk 4, 3945 PK Cothen
Wij zijn een familiebedrijf met melkkoeien, jongvee en ongeveer 20 schapen met lammeren. Onze melk wordt zo energieneutraal mogelijk geproduceerd. Hoe wij boeren kunt u op Hemelvaartsdag komen bekijken. U kunt hier proeven wat er van onze melk wordt gemaakt. Daarnaast is er voor de kinderen een leuke attractie.

4. Fruitteeltbedrijf familie Uijttewaal, Kapelleweg 20, 3997 MP, ’t Goy
Kent u het kraampje aan de Kapelleweg? De familie Uijttewaal verkoopt hier het heerlijkste fruit (en eieren) aan voorbijgangers. Op Hemelvaartsdag neemt Cornelis de bezoekers graag mee de boomgaard in om ze alles te vertellen over de groei & bloei van de fruitbomen op zijn percelen.

5. Melkveebedrijf, Bioboerderij Miltenburg, Overeind 33, 3998JB Schalkwijk
Een modern biologische melkveebedrijf. Vanaf de zolder boven de melkrobots heeft u een mooi overzicht over de stal. Ook kunt u zien hoe de koeien zelf bepalen of ze binnen blijven of naar buiten gaan. Er is lekkere biologische kaas te koop en er wordt van alles verteld over het bedrijf en de dieren.

6. Fruitbedrijf Van Wijk Fruit, Beusichemseweg 134a, 3997 ML ’t Goy
Enig idee wat zo'n appel allemaal al heeft meegemaakt voordat ze in de winkel liggen? Bij Van Wijk Fruit weten ze er echt alles van! En op Hemelvaartsdag willen ze u er graag meer over vertellen en laten zien wat daar allemaal bij komt kijken.

7. Melkveebedrijf, Hofstede Rhijnauwen, Rhijnauwenselaan 18, 3981 HH Bunnik
Op Hemelvaartsdag stelt de familie van Dijk het erf open voor bezoekers. Kees van Dijk is een trotse veehouder én fruitteler en wil daar de burgers graag wat meer over vertellen. Zonder toeters en bellen maar gewoon zoals het is. Kom meer te weten over dit bedrijf op deze unieke plek langs de Kromme Rijn.
Uitreiking 1e kistje appels aan burgemeester Isabella
24-08-2019
Het fruitplukseizoen gaat van start! 1e kistje appels wordt 24 augustus uitgereikt aan burgemeester Isabella.
Uitreiking 1e kistje appels aan burgemeester Isabella
Kersenplukdagen
06-07-2019
Het kersenseizoen is in volle gang!
En kersen zijn natuurlijk het allerlekkerst als je ze zelf plukt.
Op zaterdag 6, 13 en 20 juli kun je hiervoor terecht bij Landwinkel Nieuw Slagmaat in Bunnik

Kersenplukdagen
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
28-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Kom dan naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »