ActiviteitenDansende koeien 4 mei Boerderij Nieuw Bureveld
Dansende koeien 4 mei Boerderij Nieuw Bureveld
04-05-2019
De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk.
In de winter staan de koeien op het bedrijf van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust deelnemer Martine Wismeijer voor ongeveer 4 maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten!
Ze gaan op zaterdag 4 mei om 11.00 uur voor het eerst naar buiten.  Om 13.00 uur gaat de tweede groep naar buiten.
Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. U bent welkom veilig achter de omheining.

Om 14.00 uur is er een voorstelling van Poppentheater ‘Boerin Fransje en de dansende koeien’ voor kinderen (leeftijd 3+ en familie). Poppentheater Boerin Fransje is er helemaal klaar voor: de koeien en alle andere dieren mogen naar buiten. Dat is een groot feest. Ook de geiten, varkens en kippen lopen lekker buiten. En de moestuin is er ook helemaal klaar voor. Alles groeit en bloeit. Het is wel heel veel werk allemaal en boerin Fransje droomt dan ook dat ze een keer in haar leven een prinses zou willen zijn. Die hoeven nooit te werken toch? Of het haar lukt en wat de dieren daarvan vinden? Kom het zien en meemaken. 
De voorstelling duurt 40 minuten en kost 4,50 euro per kind.
Opgeven voor deze voorstelling kan via landwinkel@dehooierij.nl

De datum voor de koeiendans is afhankelijk van de weersomstandigheden. De koeien houden immers ook niet van slecht weer!
Hou de  website in de gaten of volg ons op Facebook voor de laatste berichten!!! 

Locatie: 
Boerderij Nieuw Bureveld
Universiteitsweg 1
3732 HX De Bilt
Open boerderijen-dag KBTB
30-05-2019
Het leukste uitje op Hemelvaartsdag! Lekker rondwandelen op de boerderij, tussen de koeien en fruitbomen. Verschillende deelnemers van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust stellen op 30 mei hun bedrijven van 10.00 - 16.00 uur open voor het publiek. Binnenkort meer informatie over de deelnemende bedrijven.
Open boerderijen-dag KBTB
Kersenfestival familie Vernooij in Cothen
29-06-2019
Op zaterdag 29 en zondag 30 juni a.s. vindt het 19e Kersenfestival plaats bij Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust deelnemers Theo, Martine en Erik Vernooy, Groenewoudseweg 18 te Cothen.
Kersenfestival familie Vernooij in Cothen
Dansende koeien 4 mei Boerderij Nieuw Bureveld
04-05-2019
Kom op zaterdag 4 mei a.s. dansende koeien kijken bij Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust deelnemer Martine Wismeijer (boerderij Nieuw Bureveld/landwinkel De Hooierij) in De Bilt.
Dansende koeien 4 mei Boerderij Nieuw Bureveld

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »