ActiviteitenDansende koeien  Boerderij Nieuw Bureveld
Dansende koeien Boerderij Nieuw Bureveld
04-05-2019
De leukste activiteit van het jaar is kort maar vrolijk.
In de winter staan de koeien op het bedrijf van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust deelnemer Martine Wismeijer voor ongeveer 4 maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten!
Ze gaan op zaterdag 4 mei om 11.00 uur voor het eerst naar buiten.  Om 13.00 uur gaat de tweede groep naar buiten.
Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. U bent welkom veilig achter de omheining.

Om 14.00 uur is er een voorstelling van Poppentheater ‘Boerin Fransje en de dansende koeien’ voor kinderen (leeftijd 3+ en familie). Poppentheater Boerin Fransje is er helemaal klaar voor: de koeien en alle andere dieren mogen naar buiten. Dat is een groot feest. Ook de geiten, varkens en kippen lopen lekker buiten. En de moestuin is er ook helemaal klaar voor. Alles groeit en bloeit. Het is wel heel veel werk allemaal en boerin Fransje droomt dan ook dat ze een keer in haar leven een prinses zou willen zijn. Die hoeven nooit te werken toch? Of het haar lukt en wat de dieren daarvan vinden? Kom het zien en meemaken. 
De voorstelling duurt 40 minuten en kost 4,50 euro per kind.
Opgeven voor deze voorstelling kan via landwinkel@dehooierij.nl

De datum voor de koeiendans is afhankelijk van de weersomstandigheden. De koeien houden immers ook niet van slecht weer!
Hou de  website in de gaten of volg ons op Facebook voor de laatste berichten!!! 

Locatie: 
Boerderij Nieuw Bureveld
Universiteitsweg 1
3732 HX De Bilt
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
28-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Kom dan naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
30-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar de overheerlijke kersen uit de Kromme Rijnstreek vandaan komen? Wil je ze zelf ook plukken of genieten van zelfgebakken pannenkoeken?  Kom naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk (Bunnik) op zondag 30 juni.
Vergeet vooral je fototoestel niet, want de hoogstamboomgaard met mooie rode kersen is natuurlijk een unieke locatie voor het maken van mooie foto's.
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Plattelandwinkel De Achterdijk
Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij
29-06-2019
Wil je met eigen ogen zien waar je voedsel vandaan komt? En wil je dit ook proeven? Of wil je een gezellige dag vol creativiteit, activiteit.... in de natuur, tussen de dieren? Kom naar de Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij (De Bilt) op zaterdag 29 juni.
Een prima locatie om je geest te laten dwalen en even te "ont-stressen". 
Op dit bedrijf vinden van 9.15 tot 15.30 uur verschillende workshops én een heerlijke boeren-lunch plaats.


We laten graag zien waar voedsel vandaan komt en hoe wij daar met veel zorg aan werken. Het is mooi om hierover met mensen in gesprek te komen.

We vinden het leuk om vragen te krijgen van mensen en laten graag zien hoe het op ons erf gaat.

Boeren Beleving; ervaar het selfie bij Landwinkel de Hooierij

Als je doorgaat met het gebruiken van deze website, gaan we ervan uit dat je instemt met het gebruik van cookies. Lees meer.
akkoord »